VELPRØVET SIKKERHET
 • Kollisjonsputer og sikkerhetsbelter

  Kollisjonsputer foran og sidekollisjonsputer er standard for fører og forsetepassasjer i tillegg til sidekollisjonsgardiner som dekker de fremre og bakre sidevinduene. På førersiden er det også en kne-kollisjonspute som øker beskyttelsen av knærne til sjåføren ved frontkollisjon. Forester har energi-absorberende forseter som bidrar til å redusere faren for nakkesleng på fører og forsetepassasjer ved en påkjørsel bakfra. Sikkerhetsbeltene foran er utstyrt med belte-strammere og lastbegrensere, og alle fem sitteplasser har 3-punkts-sikkerhetsbelter. Det er ISOFIX-fester for barneseter i baksetet samt forankringspunkter for innfesting av barnestoler.

 • Ringformet sikkerhetsbur

  Forester har et sikkerhetskarosseri bygget opp som et beskyttende sikkerhetsbur med et sterkt og energiopptagende rammeverk. Dette rammeverket omfatter tak, dørstolper og gulv, og som ved et uhell er klart til å fordele kollisjonskreftene rundt kupéen for å skåne deg og dine passasjerer.

 • Pedestrian Protection

  Shock-absorbing space within the vehicle helps reduce pedestrian injury, as do an energy-absorbing front bumper and a specially designed area around the windshield wipers. And in order to provide protection in the head zone, a split-type construction in the front has been implemented.

 • 5-stjerner i EURO NCAP

  Forester fikk 5-stjerner i kollisjonstesten EuroNCAP, og tilfredsstiller de nyeste sikkerhetskrav i denne testen. Den oppnådde også en meget høy score for barnesikkerhet (91%) under den samme testen.

 • En tryggere kupé

  Forester gir ytterligere beskyttelse ved at den flate BOXER-motoren og girkassen ved en frontkollisjon, vil gli inn under bilen for best mulig beskyttelse av deg og dine passasjerer i kupéen.

 • Full oversikt

  På den helt nye Forester er A-stolpen flyttet fremover og gjort smalere, for å bedre sikten og redusere blindsonen. Sidespeilene er plassert litt ned på sidedørene, og sidevinduene foran har bedret sikt og redusert blindsonen på skrå forover.

 • Bremsesystemet

  Med kraftige skivebremser på alle hjul, har Forester en bremsekraftrespons av ypperste klasse. Kraftige ABS-bremser hindrer at hjulene låser seg under hard oppbremsing, og er kombinert med elektronisk bremsekraftfordeling, som fordeler bremsekraften mellom for – og bakhjul når bilen er lastet. Bremsesystemet er også utstyrt med nødbremseassistanse som hjelper deg å bremse i en panikksituasjon – en økt sikkerhet for deg og dine. Bremsesystemet har et “Brake Override”- system, noe som sikrer at bilen bremser og stoppes selv om gasspedalen skulle trykkes ned samtidig med bremsepedalen.

 • Vehicle Dynamics Control

  Vehicle Dynamics Control overvåker og analyserer den virkelige kjøresituasjonen. Systemet styrer firehjulsdriftfordelingen*, antispinn og stabilitetskontrollen for optimalt veigrep under alle kjøreforhold. Dette smarte systemet reagerer i løpet av en brøkdel av et sekund, og hjelper deg til å holde bilen på den ideelle kjørelinjen.
  * På modellene med Lineartronic automatgir