SIKKERHET
 • Kollisjonsputer og sikkerhetsbelter

  Kollisjonsputer foran og sidekollisjonsputer er standard for fører og forsetepassasjer i tillegg til sidekollisjonsgardiner som dekker de fremre og bakre sidevinduene. På førersiden er det også en knekollisjonspute som øker beskyttelsen av knærne til sjåføren ved frontkollisjon. Impreza har energiabsorberende forseter som bidrar til å redusere faren for nakkesleng på fører og forsetepassasjer ved en påkjørsel bakfra. Det er ISOFIX-fester for barneseter i baksetet samt forankringspunkter for innfesting av barnestoler.

 • Ringformet sikkerhetsbur

  Impreza har et sikkerhetskarosseri bygget opp som et beskyttende sikkerhetsbur med et sterkt og energiopptagende rammeverk. Dette rammeverket omfatter tak, dørstolper og gulv, og som ved et uhell er klart til å fordele kollisjonskreftene rundt kupéen for å skåne deg og dine passasjerer.

 • Bremsesystem

  Impreza har skivebremser på alle hjul, og ABS-bremser som hindrer at hjulene låser seg under hard oppbremsing, samt elektronisk bremsekraftfordeling. Bremsesystemet er også utstyrt med nødbremseassistanse som hjelper deg å bremse i en panikksituasjon. Bremsesystemet har et “Brake Override”- system, noe som sikrer at bilen bremser og stoppes selv om gasspedalen skulle trykkes ned samtidig med bremsepedalen.

 • En tryggere kupé

  Impreza gir ytterligere beskyttelse ved at den flate BOXER-motoren og girkassen ved en frontkollisjon, vil gli inn under bilen for best mulig beskyttelse av deg og dine passasjerer i kupéen.

 • Vehicle Dynamics Control

  Vehicle Dynamics Control overvåker og analyserer den virkelige kjøresituasjonen. Systemet styrer firehjulsdriftfordelingen*, antispinn og stabilitetskontrollen for optimalt veigrep under alle kjøreforhold. Dette smarte systemet reagerer i løpet av en brøkdel av et sekund, og hjelper deg til å holde bilen på den ideelle kjørelinjen.
  På modellene med Lineartronic automatgir