Forester

Alltid Symmetrisk Firehjulsdrift

For alle familieaktiviteter

Permanent Symmetrisk Firehjulsdrift - Symmetrical All-Wheel Drive

Følelsen av full kontroll gir deg trygghet, og Forester gir deg en trygg følelse bak rattet, takket være teknologien permanent symmetrisk firehjulsdrift - Symmetrical All - Wheel Drive - koblet sammen med den unikt balanserte SUBARU BOXER-motoren. Det karakteristiske for Subaru sitt permanente symmetriske firehjulsdriftsystem er at alle hovedkomponenter i drivverket som girkassen, mellomakselen og den bakre differensialen ligger i en

symmetrisk linje bak BOXER-motoren. Resultatet er en ypperlig balanse i bilen samt at det gir en gunstig vektfordeling foran og bak, og ikke minst sideveis. Det permanente symmetriske firehjulsdriftsystemet har et lavere tyngdepunkt enn andre systemer, og overfører kreftene til underlaget gjennom alle fire hjul til enhver tid.

Hjuloppheng

For å kombinere sportslige kjøreegenskaper med komfort, er hjulopphenget på Forester optimalisert for velbehag i din hverdag. Forester har et kraftig hjuloppheng med fjærben foran med høy sideveis stabilitet og god styrefølelse. Med lang fjæringsvei og bred sporvidde sikrer dette ypperlig veigrep og høy kjørekomfort. Hjulopphenget bak er av typen double wishbone som sikrer god

veikontakt for hjulene. Den brede sporvidden gir ypperlige svingegenskaper, og gir i kombinasjon med lang fjæringsvei utmerket komfort. Forester 2.0i og 2.0D er også utstyrt med automatisk nivåregulering på bakakselen. Denne opprettholder bakkeklaringen og stabiliteten ved tung last eller trekking av tilhenger.

SUBARU BOXER Motor

Få andre SUV-modeller gir den samme kjøregleden som du får i Forester, og grunnen er den unike teknikken. I Subaru sitt motordesign er sylindrene plassert 180 grader i forhold til hverandre på hver side av veivakselen. Bevegelsen til de motstående stemplene utligner gjensidig

bevegelsesenergien, og gir ypperlig rotasjonsbalanse og mindre vibrasjoner i motoren. Et flatere design av motoren gjør at den kan monteres lavere i karosseriet som gir hele bilen et lavt tyngdepunkt og bedre balanse.

2.0-LITERS
SUBARU BOXER DIESEL

 • Maks. Effekt 108 kW (148 hk DIN) / 3.600 o/min.
 • Maks. Dreiemoment 350 Nm / 1.600 - 2.400 o/min.
 • Drivstofforbruk kombinert 6,1 lit./100 km*(1), (Lineartronic)*(2)
 • CO2 Utslipp*(1) 158 gram / km, (Lineartronic)*(2)

2.0-LITERS SUBARU BOXER TURBO
BENSINMOTOR

 • Maks. Effekt 177 kW (241 hk DIN) / 5.600 o/min.
 • Maks. Dreiemoment 350 Nm / 2.400 - 3.600 o/min.
 • Drivstofforbruk kombinert 8,5 lit./100 km*(1), (Lineartronic)
 • CO2 Utslipp*(1) 197 gram / km, (Lineartronic)

2.5-LITERS SUBARU BOXER
BENSIN

 • Maks. Effekt 110 kW (150 hk DIN) / 6.200 o/min.
 • Maks. Dreiemoment 198 Nm / 4.200 o/min.
 • Drivstofforbruk kombinert 6,5 lit./100 km*(1), (Lineartronic)*(3)
 • CO2 Utslipp*(1) 150 gram / km, (Lineartronic)*(3)

* Klikk her for å se bemerkning

*(1) Drivstofforbruk og CO2 utslipp i henhold til EC715/2007-2015/45/W.

*(2) Gjelder 2.0D Classic og Premium

*(3) Gjelder 2.0i Classic og Premium

Økt Stabilitet

Fordi BOXER-motoren er montert lavere i karosseriet enn andre motortyper, er Forester mer stabil og krenger mindre enn biler med andre motortyper.

Pålitelig Yteevne

Motorens flate design gir en innebygget stivhet, og frembringer mindre vibrasjoner enn rekke- og V-motorer.

Lineartronic + Permanent Symmetrisk Firehjulsdrift

Forester oppnår god respons og høy drivstoffeffektivitet med sin Lineartronic trinnløse automatiske girkasse. Den effektive Lineartronic trinnløse automatgirkassen er designet for å få mest mulig ut av din SUBARU BOXER motor og det permanente symmetriske firehjulsdriftsystemet.

Lineartronic hjelper motoren i å arbeide i det gunstigste turtallsområdet i enhver kjørehastighet, og gir en god balanse mellom utnyttelsen av motorkreftene og god drivstofføkonomi. Lineartronic er utstyrt med Active Torque Split firehjulsdrift som automatisk fordeler drivmomentet mellom for- og bakhjul etter kjøreforholdene.

X-Mode

I både hverdag og fritid kan det dukke opp skiftende føre- og veiforhold, samt uforutsette hindringer.

Med høy bakkeklaring og funksjonen “X-Mode” vil Forester få deg oppover, nedover og forbi hindringer på en trygg og sikker måte.

X-Mode og Hill Descent Control

X-MODE* gir deg full kontroll. Med X-MODE aktivert, endres styringen av motor, girkasse, firehjulsdriften og bremsene for å øke veigrepet på glatt og ulendt underlag. I tillegg blir kjøringen nedover tryggere med Hill Descent Control* som hjelper deg å holde konstant hastighet i nedoverbakke.

Pålitelig Teknikk

Forester er en ekte SUV med permanent firehjulsdrift, høy bakkeklaring og automatisk nivåregulering på bakakslen. Med X-Mode og Hill Descent Control samt store angreps- og utkjøringsvinkler, er du godt rustet til å takle de tøffeste skogs- og kjerreveier.

* Angle is 22 degrees for 2.0XT.

SI-DRIVE *

SI-DRIVE* gir deg en ny dimensjon i kjøreopplevelsen. Med SI-DRIVE kan Forester tilpasse seg din kjørestil. Ved å betjene SI-DRIVE bryteren på rattet, kan du velge to ulike (tre på 2.0XT) kjøremoduser som lar deg tilpasse den beste motor og girkassekarakteristikken for den aktuelle kjøresituasjonen.

Sport Sharp Modus (leveres på modellene med 2.0XT-motor)

Sport Sharp Modus (leveres på modellene med 2.0XT-motor)

I Sport Sharp modus* er maksimal utnyttelse av 2.0XT motorens krefter satt i høysetet uansett belastning. Den leverer kreftene med øyeblikkelig respons, og automatgirkassen kan du selv ta kontroll over med 8 “girtrinn” som betjenes med girhendlene på rattet. Dette er den perfekte måten til å bli kjent med de ekte sportslige genene i Forester 2.0XT.

Sport Modus

Sport Modus

Dette er det optimale valget under de fleste kjøreforhold. Den har fleksibel yteevne og har krefter nok når du ferdes på motorveien eller en svingete landevei.

Intelligent Modus

Intelligent Modus

Gir myk levering av motorkreftene, og denne modusen er ideell for daglig kjøring rundt i byen og ved avslappet landeveiskjøring. Den gir høy drivstoffeffektivitet, og god kontroll ved kjøring i regn eller på snødekte veier.

* Klikk her for å se bemerkning

* På modellene med Lineartronic.