Om FHI/Subaru

Subaru er den absolutte pioneren innen utvikling av firehjulsdrift til personbiler og er verdens første bilprodusent som startet serieproduksjon av en personbil med firehjulsdrift.

Fuji Heavy Industries Ltd. er konsernet som står bak bilfabrikken SUBARU, som ble etablert i 1953 og som startet bilproduksjon allerede i 1958. Konsernet har sine aner fra flyfabrikken Nakajima Aircraft - den ledende flyprodusenten i Japan fra 1917 og til den annen verdenskrig. 

Med bakgrunn i en rikholdig ekspertise og erfaring fra flyvirksomheten, har FHI laget historie gjennom sin produksjon av biler, industrimotorer, skinnegående transportutstyr, busser og fly. Det fremtidige designet på Subarus bilmodeller vil bære tydelig preg av tilhørigheten til flyvirksomheten innen konsernet.

Subaru er det japanske navnet på Pleiadene, en gruppe stjerner i stjernebildet "Taurus". De klare, blå stjerne har i alle tider blitt brukt for navigering, også i andre deler av verden. Navnet har en god historisk klang i Japan og strekker seg helt tilbake til det ellevte århundre i et berømt litterært verk kalt "The Pillow-Book of Sei Shonagon" hvor Pleiadene ble beskrevet. 
Det passet derfor bra å bruke navnet Subaru på det nystartede selskapet i 1953, siden de seks klareste stjernene i Subaru-konstellasjonen henspeiler seg på de seks selskapene som da ble slått sammen. Ovalen rundt stjernene symboliserer at de er en del av en større stjernebilde.